Az elmúlt 30 napban 2362 ajánlatkérést dolgoztunk fel, összesen 10 327 millió Ft értékben.

Rémhír terjed az új szocpolról!

Hamis információ kering a sok családot érintő, használt lakások vásárlására is igénybe vehető új támogatási lehetőségről egy téves információt közlő blogon. A bejegyzést több tízezren olvasták, így érdemes tisztába tenni a dolgokat.

A blog szerzője azt állítja, hogy a Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) tulajdonképpen hatalmas átverés, ugyanis használt lakásoknál előírás az ingatlan „A” vagy „B” energetikai minősítése. Ha ez így volna, akkor bizony valóban nagyon kevés olyan használt ingatlan jöhetne szóba, amire igénybe lehetne venni a támogatást, hiszen a magyar ingatlanállomány rendkívüli módon le van gatyásodva.

De szerencsére a dolog csak félreértés, hiszen használt lakásoknál nincs energetikai megkötés, ez kizárólag az új, illetve az épülő ingatlanokra érvényes. Ott pedig érthető a jogalkotói akarat, hogy legalább az újonnan épülő lakások és házak feleljenek meg a kor energetikai követelményeinek.

Forrás: http://lakasfokusz.blog.hu/2015/04/03/remhir_terjed_az_uj_szocpolrol

Az igénylés ugyan csak 2015. július 1. után indítható, ám a részletekkel kapcsolatban már most is keresheti munkatársainkat.

2015.04.09