Az elmúlt 30 napban 2362 ajánlatkérést dolgoztunk fel, összesen 10 327 millió Ft értékben.

A kistelepüléseken élénkebb lesz a mozgás!

A használt lakás vásárlására is igénybe vehető, vissza nem térítendő állami támogatás, a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) jelentős változást hozhat a piacon. A kistelepüléseken jelentősen élénkítheti a keresletet.

A lakástámogatás összege mérettől és a család gyerekszámától függően 500 ezer és 2,5 millió forint között lehet. A lakások négyzetméter ára nem haladhatja meg a 350 000 forintot, valamint egy régiónként és településtípusonként eltérően meghatározott maximális vételárat.

A támogatásra nagyon sokan jogosultak, és a megvásárolni kívánt ingatlanokra vonatkozó korlátozások is tágak, ám az ingatlanpiac élénkülése elsősorban vidéken várható. Ott ugyanis az alacsony négyzetméterárak miatt a támogatás a vételár nagy részét kiteszi, kevesebb önerő vagy hitelfelvétel kell hozzá.

Például egy fiatal két gyermekes család Budapesten kb 13 millió Ft-ért tud hozzájutni egy átlagos 60nm-es lakáshoz. Ebben az esetben a támogatás 800eFt, ami a vételár 6%-a. Ugyanez a házaspár, ha mondjuk Szolnokon vásárol hasonló paraméterekkel rendelkező ingatlant, akár a vételár 13%-át, kistelepülésen pedig akár a vételár negyedét finanszírozhatja állami támogatásból.

Forrás:http://www.azenpenzem.hu/cikkek/fellendules-elott-a-videki-lakaspiac/2408/

A részletekkel kapcsolatban keresse munkatársainkat.

2015.04.09